Translate

Friday, May 31, 2013

Köprüden Geçerken At Değiştirmek




Değerler rakamlarla ölçülemez. Evdeki tüm bardaklar kırılsa gözünüz görmez ama içlerinden biri vardır ki sizin için özeldir. Herhangi bir sebeple ona bir değer yüklemişsinizdir ve kırılmasını istemezsiniz. Bunun için o bardağın pahalı olması gerekmez. Taksimde insanlar yaralanıyorlar, sizce sadece ağaçları yaşatmak için mi? Hayır, değerlerini de yaşatmak istiyorlar. Bu yüzden çevre hareketi gibi başlayan hareket iktidara karşı bir eyleme dönüştü.

Sadece Taksim’de değil İstanbul, Ankara, Adana’da, İzmir'de insanlar, toplumsal tartışma olmadan alınan kararları tasvip etmediklerini ortaya koyuyorlar. İktidar karşısında önemsenmek istiyorlar. Artık çoğunluk seçmeni olmadıklarının farkındalar  ve azınlık seçmeni olarak demokrasiyi yaşatmak istiyorlar.

Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Kürtleriyle barışıyor.  Kürt konusu gibi toplumun çok hassas olduğu bir konuda milletin nabzını tutmaya çalışan başbakan, nedense bu konuyu önemsemiyor. Başbakan değerleri  rakamlarla ölçme gafletine düşüyor. Bizim dönemimizde  2 buçuk milyar ağaç dikildi, diyor.

Türk halkının sağ duyusu ile anayasa yapacak çoğunluğu bulamadan iktidara gelen AKP’nin dindarlığı değil takındığı otoriter tavır halkı rahatsız ediyor. Başbakan'ın otoriter tavrı ve  kapitalizm ile bu kadar barışık bir dindar iktidarı, dindar kesim de eleştiriyor. Numan Kurtulmuş’u partiye alarak etkisizleştirildiği düşünülen muhafazakar seçmen kendine başka bir yer bulabilir. Bu durum parti içinde parçalanmaya yol açabilir.

Ülke seçimlere gidiyor. AKP’nin kaybedeceği ve Türk milliyetçileri ile Kürt milliyetçilerini karşı karşıya getirecek bir durum ülkede kaos yaratmaz mı? 


No comments:

Post a Comment