Translate

Uluslararası Mutfak

ÇİN Mutfağından:  KAŞULU TAVUK






Malzemeler

Bir bardak tüm kaşu (yoksa tuzsuz fıstık veya ceviz de kullanılabilir)
Tofu peyniri
Yarım kilo derisi alınmış tavuk göğsü
Bir baş ince doğranmış sarımsak
Bir bütün ince doğranmış taze zencefil
6-7 tel  yeşil soğan
Yarım kilo veya bir bağ brokoli
Soya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kızartmalık yağ









Hazırlanışı:

Terbiyesi: Tavuğun göğüs etlerini kuş başı büyüklüğünde doğrayın. Yarım ay bardağı zeytinyağı, biraz soya , sarımsak ve tuz ile terbiyeleyin. Bir kenarda ağzı kapalı olarak yarım saat veya buzdolabında daha uzun süre bekletin.

Tavuk terbiyelenirken siz diğer malzemeleri hazırlayabilirsiniz.


Yapılışı:
1. Tofu peynirini büyük büyük dilimleyin ve az yağda kızartın. Ocaktan almadan yeşil soğanları da ekleyip hafifçe kızartın.

2. Ocaktan alın, soğumaması için ılık fırın içine koyun.
3. Ocağın altını son ayara kadar açın ve derince bir tavaya biraz sıvı yağ koyun.
4. Sarımsak ve taze zencefili ekleyin ve kavurun.

5. Terbiye edilmiş tavuk etlerini ekleyin. Soya sosu da ekleyerek iyice kavurun. (Bu aşamada isterseniz Sherry de ekleyebilirsiniz.)

6. Üzerine biraz  yeşil soğan ve kaşuları ekleyin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın.

7. Tavuğu soğumaması için  ılık fırın içine koyun.

8. Tavayı temizleyin ve biraz sarmısak ile brokoliyi sote edin.

9. Pilav hazırlayın. (Pilav için az yağ kullanın.)

10.         Bir kasenin en altına pilav üzerine diğer malzemelerden koyarak servis edin. İsteyenler üzerine acı biber sosu da ekleyebilir.






Afiyet olsun.





Caprese  Salatası

Malzemeler:

Manda (Kömüş) peyniri
Domates
Reyhan
Zeytinyağı
Tuz


Yapılışı:

Peynirleri ve domatesleri dilim dilim kesin. Bir peynir bir domatesi sırt sırta tabağa dizin. Üzerine önce zeytinyağı gezdirin, sonra da yıkayıp doğradığınız reyhanları serpin. Tuzlayın, servise hazır.



Ekmekleri dilimleyin ve üzerine bir peynir, bir de domates olacak şekilde koyup servis edin. Çocuklara ekmek arasında verebilirsiniz. Tost ekmeği arasına koyarak tost makinesinde kızdırıp sıcak tost olarak da yiyebilirsiniz.



Afiyet olsun.



Roma Usulü Enginar


Malzemeler:
1. 6 adet enginar
2. 1 diş
sarmısak
3. iki kaşık, doğranmış maydanoz
4. 2 kaşık, doğranmış taze nane
5. Bir limon
6. Yarım çay bardağı zeytinyağı
7. Tuz


Yapılışı:


1.       Enginarları yıkayın ve dış yapraklarını içeriden sarımsı yeşil, uzun yapraklar gelene kadar alın. (Aldığınız dış yaprakları israf etmemek için haşlayıp, emerek sonradan yiyebilirsiniz.)



2.       Enginarların tepesini kesin. (Tepelerinden yaklaşık 1/3 ünü alabilirsiniz.)



3.       Tepesini kestiğiniz enginarları kararmamaları için içine limon suyu eklenmiş suda bekletin.

4.       Nane, maydanoz ve sarmısağı ince ince doğrayarak iç hazırlayın. Tuz ve zeytinyağı ekleyin.

5.       Enginarları sudan alın ve bir kaşıkla kestiğiniz tepelerden biraz oyun.

6.       Oyduğunuz yere hazırlamış olduğunuz içi az az doldurun.



7.       Enginarların dışını tuzlayın.
8.       Pişirme kabına enginarları (doldurduğunuz) tepeleri aşağı gelecek şekilde koyun.
9.       Zeytin yağını ekleyin. Yağı bir  iki dakika ısıtabilirsiniz.
10.   Yağın kızmasını beklemeden, kaba enginarların yarısına gelecek şekilde  su ekleyin.



11.   Kabı bir kapakla kapatın. Orta ısıda yarım saat pişirin.
12.   Yan dönerlerse enginarları çevirmeyi ihmal etmeyin.
13.   Pişen enginarları alın. Üzerinde zeytinyağı gezdirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.


Yedikten sonra tabakta kalan soslu karşımı ekmekle tüketebilirsiniz.





No comments:

Post a Comment