Translate

Thursday, May 23, 2013

Amerikalılar Düşündüğümüzden Farklı mı?




Sıradan halk filmlerde gördüğümüzden farklı. (İzin almadığım için kişi adlarını tam yazamıyorum.)

1.   90’lı yaşlardaki annesine ölene kadar annesinin evinde baktı. Ke.. 58 yaşında bir kadın. Kardeşleri ile dönüşümlü olarak annesine baktılar. Ke kendisine 200 km uzakta oturan annesi için her hafta arabasına bindi karda yağmurda, yazın sıcağında Chicago’ya gidip iki gece kaldı. Bu arada kocası kendisi ile aynı şehirde yaşayan annesine her gün uğruyor, ihtiyaçlarını karşılıyor.
2.   Torunu için uçakla 8 saat .Wi…. kızının her seyahatinde torununa bakmak için Teksas’a gidiyor. Wi…, 74 yaşında ve bunu zevkle yapıyor. Bazen bir hafta içinde geri dönüyor. Giderken 6 yaşındaki torunu ile neler yapabileceklerini planlıyor. Ona göre oyunlar götürüyor.
3.   Oğlunun çamaşırlarını yıkayan anne. Ja… 21 yaşında üniversite öğrencisi delikanlı. Annesi ilçede otuyor. Onbeş günde bir gelip oğlunun arkadaşları ile kaldığı evi temizliyor, çamaşırlarını yıkıyor. Ja..nın babaannesi arasıra Ja..’ya hatırı sayılır miktarda harçlık yolluyor.
4.   Kızına harcıyor. Ca.. kazandığın parayı sadece kızının buz pateni giderlerini karşılamak için için kullanıyor. Sıradan bir işi var ve kızın aylık gideri 2000 dolar. Ayrıca haftada 15 saat kızı için gönüllü çalışıyor.
5.   Üniversite harcı ödüyorlar. Devlet üniversiteleri de paralı ABD’de. Aileler çocukları küçükken bu parayı biriktirmeye başlıyorlar. Yaklaşık 50 bin dolar ödeniyor. Bunu biriktiremeyen pekçok veli banka kredisi ile çocuğunu okutuyor.


Tabii ki annesini güçsüzler yurduna verenler, torunlarını bakıcılara emanet edenler, oğullarının kızlarının okullarına ayak basmayanlar ve maddi yükünün altına girmeyenler de yok değil. 
Hangisi istisna siz karar verin… 

No comments:

Post a Comment