Translate

Sunday, June 2, 2013

Gençlerin Umutları



Demokratik bir ülkede insanların gösteri yapmaya hakları olur. Polis, ortada suç unsuru oluşmadığı takdirde, onların gösterisine müdahil olmaz. Nedir suç unsurları?  Gösteriler sırasında yaşanan bir hırsızlık, bir başka bireye sözlü veya fiziksel taciz, tehdit; bireylerin mallarına ve kamu malına zarar verme. Bunun dışında gece sokakta olmaları, slogan atmaları bu gençlerin gözaltına alınmalarını gerektirmiyor.

Türkiye’nin pırıl pırıl evlatları sokaklarda veya gözaltında olmaya değil, üretimde, iş başında olmaya layık.  Bu gençler idealist olarak yetiştiler, vatan sevgisini, laikliği ideal olarak görüyorlar, belli ki AKP’nin ürettiği politikalar bu gençleri rahatsız ediyor. Demokratik sistem içinde kendilerini temsil edecek güçte bir oluşum bulamıyorlar ve kendilerinin hak ettiklerini düşündüklerini kendileri almak istiyorlar. Bu noktada CHP lideri ve kadrosu  gençlerin umutlarını canlı tutamıyor.

Bu,  kendilerini Atatürkçü olarak tanımlayan, gençler  CHP’nin kendi içinde tutarlılık göstermeyen politikalarında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun naif tavır, tutum ve söylemlerinde, CHP içindeki iktidar mücadelelerinde bir çıkış göremediler.  Bunun için CHP genel başkanı ve yönetimi istifa etmeli; CHP’de somut ve tutarlı politikalar üretilerek muhalefet güçlenmeli.


Türkiye’nin bu günkü içine düştüğü durumun sorumlusu sadece iktidar değil aynı zamanda CHP’nin yürütemediği muhalefettir.

No comments:

Post a Comment