Translate

Saturday, November 30, 2013

Çaresiz Anne : Katrin Schlink


Beyin yıkama ve düşünceyi kontrol altına alma bir kişinin sistematik olarak başka bir kişiyi veya kişileri kendi isteklerini yapması için manipule etmesi sürecidir. Beyin yıkama zaman içinde gerçekleşir ve beyni yıkanan kişiler kendi düşünce, davranış ve kararlarını başkalarının kontrolüne göre geliştiriler.

Boşanmalar sırasında ebeveynlerden biri veya bazen ikisi bu yönetemi çocuklarını elde etmek ve karşı tarafa bu yönde zarar vermek için kullanırlar. Aslında beyin yıkayan ebeveyn çocuğunu gerçekten seven ebeveyn değildir. Onun amacı kendisini istemeyen karşı taraftan intikam almak; onun istediğini (yani çocuğu) ona vermeyerek ona acı çektirmektir.

Alman, İngiliz veya Türk olmak  farklı; anne olmak farklıdır. Bunun için Mersin’de çocuklarını almak için mücadele veren Katrin Schlink sadece anne olduğu için desteklenmelidir. Mahkeme kararı ile kendisine verilen çocukları alıkoyan ve beyinlerini yıkayan babanın, Türk kamuoyunun ve adalet sistemin üstüne çıkmasına izin verilmemelidir. ‘Almanlar ırkçı.’ diyerek kamuoyuna şirin görünmeye çalışan bu kişinin çocularını annelerine karşı kullanmasının önüne geçilmelidir.


Boşanma sırasında beyin yıkama veya zihni kontrol altına alma çocuğa karşı bir şiddettir ve kaba şiddetten daha tehlikelidir. Çocuklar bu tür ebeveynlerin elinden alınmalı ve bu tür ebeveynler çocukları ile sadece uzman denetiminde görüştürülmelidir. Hatta bu tür ebeveynlere psikolojik tedavi uygulanması gerekir.

No comments:

Post a Comment