Translate

Sunday, September 29, 2013

Orta Avrasya Çalışmaları Topluluğu Wisconsin Üniversitesinde



Orta Avrasya Çalışmaları Topluluğu 14. Uluslararası toplantısını Wisconsin Üniversitesinde gerçekleştirecek. 300’den fazla biliminsanı ve ziyaretçi konferansı takip edecek.

Prof. Uli Schamiloglu’nun 2000 yılında kurduğu, ilk üç toplantısını 2000-2002 yıllarında  Wisconsin Üniversitesinde gerçekleşiren topluluk doğduğu yere oldukça büyümüş olarak tekrar dönüyor.

Konferansın açılış konuşmasını ünlü gazeteci ve yazar Steve LeVine yapıyor. Levine konuşmasında 2014 Sonrası Orta Asya’da Neler Olacağını anlatacak.  Kendisi ile Cuma sabahı Madison’a indiğinde tanışmış olacağım.

Cuma akşamı Nazarbayev Üniversitesi konferans kapsamında bir resepsiyon veriyor. Nazarbayev Üniversitesi Astana’da faaliyet gösteren yeni ve modern bir üniversite. Kazakistan cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in soyadını taşıyor, çünkü Nazarbayev, Kazakistan’ın başkentinde Batı standartlarında uluslararası bir üniversite kurmak için oldukça büyük kaynaklar harcıyor. Üniversitenin inşaatı bir Türk firması tarafından yapılıyor fakat akademik anlamda partnerler İngiltere ve ABD’den bulundu.

Prof. Uli Schamiloglu Nazarbayev Üniveristesi projesini Wisconsin Üniversitesinde ilk başlatan kişi aynı zamanda.  İki üniversite sosyal bilimler alanında işbirliği yapıyor.


Bu yıl konferans komitesinde olma onurunu ben de taşıyorum.  Oldukça yoğun geçecek olan konferansta oturum başkanlıkları yapacağım.

No comments:

Post a Comment