Translate

Sunday, September 8, 2013

Okullar Açıldı



Bu hafta Wisconsin’de ilkokullar, ortaokullar, liseler ve üniversiteler eğitime başladı. İlkokula geçen yıldan itibaren 5 yaşındaki çocuklar alınıyor.  2011-2012 eğitim öğretim yılı başında çıkarılan yasa ile 5 yaşında anokuluna kaydolmak zorunlu. Aynı yasa okulların imkanları varsa 4 yaş grubunu da okul öncesi eğitime dahil etmeleri için teşvik ediyor. Okul öncesi eğitimin birinci basmağını bu grup oluşturuyor. Çocuklar iki yıl bu eğitimi aldıktan sonra birinci sınıfa devam ediyorlar.  Kızımın geçen yıl devam ettiği okul bu uygulamaya hemen geçti. 

Kızımın bitirdiği ilkokul ayrıca karma sınıf uygulaması yapıyor. Bunu öğrenci sayısının azlığından yapmıyorlar. Çünkü aynı sınıftan en az iki şubeleri mutlaka var, genellikle  de şube sayısı daha fazla. Üniversite lojmanları okul ile aynı mahallede ve  yasaya göre tüm okullar mahalleye yeni taşınan öğrencileri kabul etmek zorunda. Wisconsin Üniversitesi Uluslararası bir üniversite olduğu için buraya geçici süre ile gelen öğretim üyesi sayısı oldukça yüksek.  Karma sınıf uygulaması okul yönetimine sınıflardaki öğrenci sayısını kontrol etmekte kolaylık veriyor.

Ortaokullar okul başlamadan on gün önce  isteyen öğrenciler için iki öğleden sonra oryantasyon yaptı. Okulların açıldığı ilk gün sadece altıncı sınıflar eğitime başladı.

Okulda altı, yedi ve sekizinci sınıfların teneffüs ve öğle yemeği saatleri farklı. Ayrıca öğrenciler her ders için farklı sınıflara gidiyorlar.

Her öğretmen dersinin içeriğini, sınav ve quiz konuları ile öğrenci ve veliden bekletisini yazıyor (syllabus) ve bunu eve gönderiyor. Veliler ve öğrenciler bu mektupları imzalıyor ve imzalı kısmı geri öğretmene veriyor. Böylece öğrenci, öğretmen ve veli arasında bir anlaşma yapılmış oluyor.

Kızımın dil bilgisi ve kompoziyon öğretmeni ilk hafta sınıfa ailesini ve köpeğini de getirmiş. Böylece sınıfta başlangıçtan bir aile havasının ortaya çıkması için zemin hazırlanmış.

Ayrıca öğretmen tüm velilerden çocuklarımızı bizim gözümüzle anlatan mektuplar istedi. Sanırım bu yolla zaman kaybetmeden çocuklara daha kolay ulaşabilecek.

No comments:

Post a Comment