ÇİN
Mutfağından: KAŞULU TAVUK
Malzemeler
Bir bardak tüm kaşu (yoksa tuzsuz fıstık veya ceviz de
kullanılabilir)
Tofu peyniri
Yarım kilo derisi alınmış tavuk göğsü
Bir baş ince doğranmış sarımsak
Bir bütün ince doğranmış taze zencefil
6-7 tel yeşil soğan
Yarım kilo veya bir bağ brokoli
Soya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kızartmalık yağ
Hazırlanışı:
Terbiyesi:
Tavuğun göğüs etlerini kuş başı büyüklüğünde doğrayın.
Yarım ay bardağı zeytinyağı, biraz soya , sarımsak ve tuz ile terbiyeleyin. Bir
kenarda ağzı kapalı olarak yarım saat veya buzdolabında daha uzun süre
bekletin.
Tavuk terbiyelenirken siz diğer malzemeleri
hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı:
1. Tofu peynirini büyük büyük dilimleyin ve az yağda kızartın. Ocaktan almadan
yeşil soğanları da ekleyip hafifçe kızartın.
2. Ocaktan alın, soğumaması için ılık fırın içine koyun.
3. Ocağın altını son ayara kadar açın ve derince bir tavaya biraz sıvı yağ
koyun.
4. Sarımsak ve taze zencefili ekleyin ve kavurun.
5. Terbiye edilmiş tavuk etlerini ekleyin. Soya sosu da ekleyerek iyice
kavurun. (Bu aşamada isterseniz Sherry de ekleyebilirsiniz.)
6. Üzerine biraz yeşil soğan ve
kaşuları ekleyin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın.
7. Tavuğu soğumaması için ılık fırın içine
koyun.
8. Tavayı temizleyin ve biraz sarmısak ile brokoliyi sote edin.
9. Pilav hazırlayın. (Pilav için az yağ kullanın.)
10.
Bir kasenin en altına pilav
üzerine diğer malzemelerden koyarak servis edin. İsteyenler üzerine acı biber
sosu da ekleyebilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Manda
(Kömüş) peyniri
Domates
Reyhan
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Peynirleri
ve domatesleri dilim dilim kesin. Bir peynir bir domatesi sırt sırta tabağa
dizin. Üzerine önce zeytinyağı gezdirin, sonra da yıkayıp doğradığınız reyhanları
serpin. Tuzlayın, servise hazır.
Ekmekleri
dilimleyin ve üzerine bir peynir, bir de domates olacak şekilde koyup servis
edin. Çocuklara ekmek arasında verebilirsiniz. Tost ekmeği arasına koyarak tost
makinesinde kızdırıp sıcak tost olarak da yiyebilirsiniz.
Afiyet
olsun.
1.
6 adet enginar
2.
1 diş
sarmısak
3.
iki kaşık, doğranmış maydanoz
4.
2 kaşık, doğranmış taze nane
5.
Bir limon
6.
Yarım çay bardağı zeytinyağı
7.
Tuz
Yapılışı:
1.
Enginarları yıkayın ve dış yapraklarını içeriden sarımsı yeşil, uzun yapraklar gelene kadar alın. (Aldığınız dış yaprakları israf etmemek için haşlayıp, emerek sonradan yiyebilirsiniz.)
4.
Nane, maydanoz ve sarmısağı ince ince doğrayarak iç hazırlayın. Tuz ve zeytinyağı ekleyin.
5.
Enginarları sudan alın ve
bir kaşıkla kestiğiniz tepelerden biraz oyun.
7.
Enginarların dışını tuzlayın.
8.
Pişirme kabına enginarları (doldurduğunuz) tepeleri aşağı gelecek şekilde koyun.
9.
Zeytin yağını ekleyin. Yağı bir iki dakika
ısıtabilirsiniz.
11.
Kabı bir kapakla kapatın.
Orta ısıda yarım saat pişirin.
12.
Yan dönerlerse enginarları
çevirmeyi ihmal etmeyin.
13.
Pişen enginarları alın. Üzerinde zeytinyağı gezdirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Yedikten sonra tabakta kalan soslu karşımı ekmekle tüketebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment